Jubileumbijeenkomst

Deze lezing markeert het 100-jarig bestaan van onze vereniging. Op 15 februari 1918 is de Amsterdamse Weer- en Sterrenkundige Kring (AWSK) opgericht. Deze vereniging bestaat nu nog steeds als onderdeel van de Volkssterrenwacht Amsterdam (VSA).

Ons jublieum vieren we met een speciale lezing en receptie op een bijzondere locatie bij het ARTIS Planetarium. Demonstraties met de oude Zeiss planetarium projector zullen voor een historische ambiance zorgen.

Wij hebben Prof. van den Heuvel (emeritus hoogleraar en oud-directeur aan het Anton Pannekoek Instituut) gevraagd een beeld te schetsen van de Amsterdamse bijdragen aan de ontwikkeling van de sterrenkunde in de afgelopen 100 jaar.

Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk voor onze leden, genodigden en overige belangstellenden. Wij verzoeken u echter allen, in verband met de receptie, zich aan te melden op het hiervoor speciaal geregistreerde e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Programma

Inloop 19:30 uur
Opening 20:00 uur
Geschiedenis AWSK 20:20 uur
Lezing 20:45 uur
Receptie 21:30 uur

 

Locatie is speciaal deze keer het Artis Planetarium.