Afsluiting van het seizoen 2013-2014

Let op: Tijdlijn toegevoegd

Evenals vorig jaar willen we het voorjaar-seizoen afsluiten met een gezellig samenzijn voordat de nachten al te kort gaan worden.

Er is vooralsnog geen speciaal programma voorzien, we zullen bijvoorbeeld geen presentatie verzorgen, maar er zullen zeker telescopen meegenomen worden.

Eventueel aanwezig publiek is van harte welkom om mee te kijken. En als het bewolkt is heffen we graag een glas en praten we wat na over de afgelopen maanden.

De locatie voor deze activiteit is het terrein van Camping Zeeburg. Er is daar ook een heerlijk restaurant waar we eventueel tevoren gezamelijk een maaltijd kunnen nuttigen (uiteraard wel voor eigen rekening).

We hebben een tafel gereserveerd voor gezamelijke maaltijd om 19:30 uur. Heeft u zich hiervoor nog niet aangemeld en wilt u wel mee eten? Stuur dan nog even een bericht aan onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zullen de reservering dan navenant uitbreiden.

Met enig geluk kunnen we op deze mooie mei-avond nog in het late zonnetje zitten terwijl we onze waarnemingsplannen voor die avond bespreken. Wellicht kunnen we Mercurius en Mars gaan observeren. Jupiter zal ook nog steeds mooi te zien zijn en Saturnus is er dan ook al bijgekomen.

Conform bovenstaande is er geen speciaal programma voorzien, maar we kunnen nog wel met de volgende tijdlijn rekening houden indien de hemel meewerkt en ons uitnodigt de kijkers op te stellen:

19:30 uur Maaltijd in het restaurant van Camping Zeeburg

21:19 uur zonsondergang

21:30 uur Maan op een hoogte van 38 graden
21:30 uur Jupiter op een hoogte van 38 graden

22:30 uur Mars op een hoogte van 34 graden
22:30 uur Saturnus op een hoogte van 10 graden

22:57 uur begin nautische schemering
00:12 uur begin astronomische schemering